7 نکته مهم در صادرات فرش ایرانی

صادرات فرش و مروری بر تاریخچه فرش ایرانی

قدیمی ترین فرش دستبافت ایرانی در سال ۱۹۴۹درکاوشهای باستانی روسیه کشف شد. احتمال می رود که اولین فرش توسط چادر نشین ها بافته و استفاده شده است. تا حدود 50 سال قبل از فرش به عنوان کف پوش فضای داخلی ساختمان ها استفاده نمیشد و مورد استقبال افراد نبود، پس از آن ابتدا فرش های دستبافت و طی مرور زمان و ساخت ماشین آلات نساجی و فرش بافی فرش های ماشینی و انواع قالیچه و موکت به عنوان کف پوش رواج پیدا کرد. حال ما قصد داریم تا در این مقاله شما را با 7 نکته مهم در صادرات فرش ایرانی آشنا کنیم.

صادرات فرش و محبوبیت فرش ایرانی در بازارهای جهانی

فرش های ایرانی به دلیل تنوع طرح و رنگ بیشترین محبوبیت را در بین فرشهای سایر کشورها دارند همچنین کیفیت ، ظرافت و به تصویر کشیدن نقوش ایرانی اسلامی و هنر مردم ایران زمین را به زیباترین شکل بدر فرشهای ایرانی نمایان است. از میان مشتریان ثابت فرشهای ایرانی میتوان به کشورهای عربی اشاره کرد.

7 نکته مهم در صادرات فرش ایرانی

صادرات فرش و جایگاه فرش ایرانی در بازارهای جهانی

براساس اطلاعات گمرکی اخیر، بالاترین درصد صادرات فرشهای دستبافت ایرانی به کشورهای  پاکستان، ترکمنستان و دانمارک تعلق داشته است. کشورهای عربی از جمله امارات نیز در واردات فرشهای دستبافت رشد 40 درصدی را از سال گذشته تاکنون به خود اختصاص داده است. همینطور آلمان بعد از امارات در واردات فرش دستبافت در رده بعدی قرار گرفته است. فرش ایرانی تمدن و هویت ایرانیان به شمار می آید و نمیتوان آن را تنها به عنوان یک کالا محسوب کرد. بنابراین با صادر کردن فرش های ایرانی نه تنها جنبه اقتصادی بلکه هنر و تمدن ایرانی اسلامی نیز در نظر گرفته میشود. در بازارجهانی صادرات فرش ماشینی ، ایران  پس از هندوستان در رتبه‌ی دوم قرار داشته است اما از لحاظ زیبایی نقوش و کیفیت رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
انواع کالای فرش صادراتی ازمیان محصولات صادراتی فرش میتوان به فرشهای ماشینی ، قالیچه ، موکت ، و تابلو فرش نیز یاد کرد. هر نوع کفپوش مورد تقاضا شامل محصولات فرش میشود.

نکته های مهم در صادرات فرش ایرانی

فرش ایرانی پس از سالیان متمادی همچنان جایگاه خود را به عنوان اولین کشور در صنعت فرشهای ماشینی حفظ می نماید. لازم به ذکراست صادرات فرش بخش عظیمی از پیشرفت اقتصادی ایران را به عهده دارد. بسیاری از تاجران ایرانی به دنبال راهکارهایی برای یافتن بازارهای جهانی فرش هستند که از طریق روشهای نوین صادرات فرش می توانند مشتریان جدید بیابند و حتی از طریق بازارهای بین المللی روی مشتریان ثابت فرشهای ماشینی حساب کنند. در کشور ایران فرشهای دستبافت توسط تاجران صادر می گردید. گران قیمت بودن وبا ارزش بودن فرشهای دستبافت موجب شده بود تا تنها قشر مرفه جامعه امکان خرید و استفاده از آن را داشته باشند و به همین خاطر صادرات فرش رونق چندانی نداشت اما پس از سالها تولید فرش های ماشینی یکی از مهمترین و پردرامدترین صادرات غیر نفتی کشورمحسوب گردید. تولید فرش های ماشینی دربخش های صنعتی کاشان جایگاه پر فروش کشورهای متقاضی واردکننده فرش است.از بین 700 شرکت فعال تولید فرش تعداد محدودی در جهان مشهور گردیده اند که در حال تولید می باشند. مراحل صادرات فرش عبارتند از: مشخص نمودن روش صادرات فرش : در صادرات فرش کارآفرین یا صادر کننده باید از آگاهی برخوردار باشد تا بتواند درست در مسیری که پیش روی او است قدم بردارد. صادر کردن فرش از مرحله تولید و خرید و آماده کردن فرش شروع شده و مراحل گمرکی داخلی کشور مبدا و کشور مقصد صورت پذیرفته تا کالا به دست مشتریان خارجی برسد. همچنین یک صادر کننده فرش در ایران باید روشی صحیح برای انتقال سرمایه یا ارز حاصل از فروش خود به داخل کشور انتخاب کند و این امر به دلیل موقعیت استراتژیک کشور ایران می باشد

نقش بازاریابی در صادرات فرش ایرانی

یکی از روشهای مهم در بازاریابی مطالعه مستمر در حیطه تحولات منطقه ای و عوامل موثر بر بازاریابی و صادرات محصولات و منعکس نمودن اطلاعات کالاهای صادراتی از جمله فرش دستبافت و ماشینی به مدیران بخشهای مختلف اشاره کرد. بازاریابی مهمترین نقش را در صادرات و تبلیغات فرش ایفاد می کند. بازاریابی این امکان را به یک صادر کننده یا تاجر فرش می دهد تا از طریق آن نسبت به رقیبان در عرصه فرش و کیفیت و میزان تقاضا دربازارهای خارجی شناخت پیدا کنند..راه‌های اصلی کسب اطلاعات در مورد بازاریابی و صادرات فرش:ارتباط با مشتریان1. جمع آوری داده بمنظور دسترسی به آمار رسمی و مستند2. پژوهش و بررسی سوابق قبلیحضور در نمایشگاه های بین المللی و داخلی فرش

نکته های مهم  در صادرات فرش ایرانی که باید مورد توجه قرار دهید

داشتن اطلاعات کافی در زمینه صادرات فرش، داشتن مهارت کافی در این زمینهانتخاب مقصدی که با آداب و رسوم و پیشینه فرهنگی آن آشنا باشیددر نظر گرفتن همه ی جوانب و مراحل کار برای مثال کالا یا فرش صادراتی را از کجا و چگونه تأمین می کنیدقیمت گذاری فرش را چگونه و بر چه اساسی انجام می دهید؟ که هم در بازارهای خارجی جایگاه خود را حفظ کنید و هم به سود دست یابیدتوجیه شما برای ارجحیت کالای شما نسبت به سایر کالاها چیست؟ چه تضمینی به مشتریان خود میدهید تا فرش شما را خریداری کنند؟ برآورد هزینه های جانبی در کنار صادرات فرش چقدر است؟ هزینه ها باید دقیق و با اطلاع کامل بررسی و محاسبه شود تا دچار خسارت و ورشکستگی نشوید.
یک توصیه مفید:برای مثال شما قصد دارید محصولی مثل فرش را به کشور ارمنستان صادر کنید اما خودتان تولید کننده نیستید. اولاً باید با کشور ارمنستان آشنایی داشته باشید، دوماً جهت صادر کردن این محصول بتوانید مقدار کافی فرش تهیه کنید. و همچنین می بایستی در مورد اینکه چه نوع فرشی مورد مصرف این کشور است تحقیق و بررسی شود. اینکه صرفاً به فکر صادرکردن فرش باشید و از تولیدکنندگان فرش بخرید و بفروشید کافی نیست.کلام آخر پس اگر در حوزه صادرات فرش میخواهید ورود کنید و تولید کننده فرش نیستید بهتر است منبعی که این امکان را به شما بدهد تا بتوانید تعداد زیادی فرش از آن خریداری کنید بیابید و یا اگر از دسته تولیدکنندگان فرش هستید با دیدی باز و درست وارد عرصه صادرات فرش شوید و قبل از اقدام به صادرات فرش بررسی های لازم و پرس و جو بسیاری در این زمینه بپردازید ذخیرهتا این امر به موفقیت ختم شود.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *